In de ban van de ring

DIVA uitgelicht in videoreeks TEFAF Stories

In 2020 kocht de Koning Boudewijnstichting via het Fonds Christian Bauwens een gouden clusterring met diamanten aan op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht. Het betreft een bijzonder zeldzame ring uit de 17de eeuw met gegraveerd mannenportret en geëmailleerd figuurtje in de kas van de ring. De organisatie TEFAF koos DIVA als eerste Belgische museum uit om toe te lichten in de nieuwe videoreeks TEFAF Stories. Het museum geeft een inkijk achter de schermen en vertelt over het belang van verzamelen, het conserveren en presenteren van een nieuw collectiestuk. In deze videoreeks kwamen eerder al belangrijke spelers uit de kunst- en antiekwereld aan bod.

De ring werd in het voorjaar van 2020 aangekocht op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht en komt uit een Belgische privéverzameling. Dankzij het Fonds Christian Bauwens, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kon deze uiterst zeldzame en mysterieuze ring worden aangekocht voor presentatie in museum DIVA.

Via onderstaande link kunt u meer lezen over de clusterring:

Voorafgaande TEFAF Stories kunt u via onderstaande link bekijken:

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

inge.derouck@divaantwerp.be

www.divaantwerp.be