Vijf nieuwe activiteiten bij de expo Wonderkamer II: Wouters & Hendrix

Diamantmuseum DIVA presenteert een wonderlijk najaar

Dit najaar pakt diamantmuseum DIVA uit met de tentoonstelling Wonderkamer II: Wouters & Hendrix. Van 13 september 2019 tot 16 februari 2020 betreedt de bezoeker de surrealistische wereld van juwelenontwerpers Wouters & Hendrix. Naar aanleiding van de tentoonstelling organiseert het museum workshops en activiteiten voor zowel het grote publiek als voor studenten juweelontwerp. Het juwelenontwerpersduo geeft daarbij een zeldzaam kijkje in eigen keuken.

DIVA Super Deluxe ​
DIVA Super Deluxe biedt bezoekers van de Wouters & Hendrix Wonderkamer de kans om zich een ware DIVA te voelen. Neem deel aan het feestprogramma op zondag 15 september met o.a. deskundige tips om je juwelen te laten schitteren, wandelingen in de nabijgelegen Gouden Straatjes, een DIVAlicious fotoshoot en instaprondleidingen in de nieuwe Wonderkamer. Sluit de dag af met een zoete zonde: high tea mét een traktatie van DIVA. ​
Wanneer: 15.09.2019
Meer info

DIVA Deluxe ​  
Iedere tweede zondag van de maand organiseert DIVA een instaprondleiding voor individuele bezoekers. Van oktober tot februari nemen DIVA-gidsen de bezoekers mee op een bijzondere ontdekkingstocht in de Wonderkamer II: Wouters & Hendrix.
Wanneer: 13.10.2019 / 10.11.2019 / 8.12.2019 / 12.01.2020 / 09.02.2020
Meer info

Rondleiding in de Wonderkamer I: Axel Vervoordt (c) Guy Voet
Rondleiding in de Wonderkamer I: Axel Vervoordt (c) Guy Voet

Masterclass ‘Trouvailles’ door juwelenontwerpers Wouters & Hendrix
Katrin Wouters en Karen Hendrix geven op 20 oktober een bijzondere masterclass voor studenten juweelontwerp en andere creatieve richtingen. Tijdens deze masterclass lichten Wouters & Hendrix hun affiniteit met de collage- en assemblagetechniek toe.

Wouters en Hendrix puren hun esthetiek vaak uit banale voorwerpen en herinneringen. Rommelmarkten zijn al jaren een favoriet speurterrein. Met open geest verzamelen ze wat hen aantrekt, waarde speelt hierbij geen rol, zolang het maar inspireert. In hun atelier krijgen deze trouvailles nieuwe functies en betekenissen.
Wanneer: 20.10.2019
Meer info

Bezoek het atelier van Wouters & Hendrix
Op wandelafstand van het station Antwerpen-Berchem bevindt zich het atelier van Wouters & Hendrix. In deze sfeervolle werkplaats in een voormalig pakhuis van Elixir d´Anvers wordt elk juweel nog met de hand gemaakt door een team van tien edelsmeden. Uitzonderlijk voor de gelegenheid stellen Wouters & Hendrix hun atelier vijf dagen open voor een begeleid bezoek.
Wanneer: 22.10.2019 / 19.11.2019 / 10.12.2019 / 21.01.2020
Meer info

Kunstendag voor kinderen: Schatzoeken met Wouters & Hendrix
Wouters & Hendrix zijn verwoede verzamelaars. Met open geest verzamelen ze wat hen aantrekt, waarde speelt hierbij geen rol, zolang het maar inspireert. Tijdens de waanzinnige-wonderkamer-knutselworkshop gaan de kleine bezoekers zelf aan de slag met vondsten en assemblagetechnieken. Inspiratie voor het juweelontwerp krijgen de kinderen door eerst een bezoekje te brengen aan Wonderkamer II: Wouters & Hendrix.
Wanneer: 17.11.2019

Workshop in studio DIVA (c) DIVA
Workshop in studio DIVA (c) DIVA

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

inge.derouck@divaantwerp.be

www.divaantwerp.be