Valentijnstip: ontdek het diamantverhaal van Antwerpen met de nieuwe diamant- en juwelentour

DIVA lanceert in samenwerking met Visit Antwerp, de Gouden Straatjes en het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant een gratis diamant- en juwelentour in het historisch hart van Antwerpen. Het is dé ideale uitstap voor geliefden die in het Valentijns weekend graag de stad in trekken. Bezoekers aan DIVA krijgen op 13 en 14 februari bovendien een zoete traktatie en kunnen deelnemen aan de DIVA Deluxe-rondleiding op zondag 13 februari. ​

Nieuwe diamant- en juwelentour
De wijk waarin DIVA ligt, was en is al meer dan 500 jaar een plek waar edelsmeden en juweliers woonden, werkten en hun producten verkopen. In deze straten bouwde Antwerpen zijn reputatie op als wereldcentrum voor diamant en edelsmeedkunst. Al deze verhalen zijn nu gebundeld in een gratis audiowandeling.

Acteur Herbert Flack en radiopresentatrice Layla El-Dekmak nemen de luisteraar op een zoektocht naar de roots van Antwerpen als wereldstad van de diamant. Ze vertellen de verborgen verhalen van de 16e tot de 21ste eeuw én stappen binnen bij de beste hedendaagse juweliers. Niet alleen wandelen luisteraars langs de eeuwenoude diamantgeschiedenis van de stad, bij de Antwerp´s Most Brilliant-juweliers kunnen ze hun geliefde trakteren op dat ene bijzondere juweel. Antwerp’s Most Brillant is het kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre.

De stoppunten van de wandeling zijn te beluisteren via de website divaantwerp.be. Een gratis kaart met de wandeling is af te halen bij DIVA of Het Steen.

Nog meer Valentijn in DIVA
Ook in DIVA zelf genieten bezoekers van extra activiteiten voor Valentijn. Op zondag 13 en maandag 14 februari trakteert DIVA bezoekers op een chocoladepraline in de vorm van een diamant. Op zondag 13 februari om 14 uur kunnen bezoekers deelnemen aan de maandelijkse DIVA Deluxe instaprondleiding. Een gids neemt de bezoekers een uur lang mee langs de schitterende objecten en verhalen in het museum. Een combinatie van de gratis diamant- en juwelentour en een bezoek aan DIVA is dan ook dé ideale uitstap voor Valentijn.


Praktische info: ​ 

  • Beluister de diamant- en juwelentour
  • DIVA Deluxe rondleiding: zondag 13 februari, 14 uur, ​
    DIVA, Suikerrui 17 – 19, 2000 Antwerpen, Inkomticket museum +2 euro
    meer info
  • Gratis praline op zondag 13 en maandag 14 februari bij bezoek aan DIVA*

* zolang de voorraad strekt

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

inge.derouck@divaantwerp.be

www.divaantwerp.be