PERSRONDLEIDING vrijdag 7 september

DIAMANTMUSEUM DIVA EN JUWELIERS GOUDEN STRAATJES EN LATEN MODEHART VAN ANTWERPEN OPNIEUW SCHITTEREN

DIVA en de juweliers van De Gouden Straatjes nodigen je uit voor een persrondleiding op vrijdag 7 september. Dit najaar starten gegidste rondleidingen in het Modehart van Antwerpen, gecombineerd met een bezoek aan het nieuwe diamantmuseum DIVA en chocolatier Burie. Met deze samenwerking wordt de brug geslagen tussen historie en hedendaags talent en laten beide organisaties Antwerpen opnieuw schitteren.

Op amper een kilometer afstand vind je vijftien verschillende juweliers in het Modehart van Antwerpen. Van opkomend talent tot gevestigde namen: iedere juwelier onderscheidt zich door vakmanschap en creativiteit. De juweliers lanceerden de wandeling ‘De Gouden Straatjes’ tijdens het openingsweekend van DIVA op 4, 5 en 6 mei. Sindsdien is de wandeling gratis te downloaden op degoudenstraatjes.be. Vanaf dit najaar kan je de wandeling met een gespecialiseerde gids of personal shopper boeken. Samen met een bezoek aan het nieuwe diamantmuseum DIVA en een proeverij met diamanten pralines bij chocolatier Burie beleef je een Briljante dag vol juwelen in Antwerpen.

Curator Romy Cockx van DIVA heeft in haar rondleiding speciale aandacht voor het Atelier en het Boudoir, waar de diamantlaarzen van A.F. Vandervorst en het slangenjuweel te bewonderen zijn. Modegids Katleen Derycke neemt je mee naar de juweliers en toont de atelierruimtes van sommige ontwerpers. 

PROGRAMMA

  • 09u30 - 10u00: Ontvangst met koffie, thee en diamanten pralines van Chocolatier Burie. Mogelijkheid tot bezoek juwelier Silvius Druon (high-end shop bij DIVA)
  • 10u00 - 10u30: Rondleiding door DIVA onder leiding van curator Romy Cockx
  • 10u30 - 12u00: Rondleiding langs De Gouden Straatjes onder leiding van gids Katleen Derycke
  • 12u00 - 12u30: Einde 

OVER DIVA, ANTWERP HOME OF DIAMONDS

DIVA is het nieuwe diamantmuseum met een hart voor zilver in Antwerpen. Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

www.divaantwerp.be

OVER DE GOUDEN STRAATJES

Antwerpen staat wereldwijd bekend als een belangrijke mode en diamantstad. Hierdoor vormt de stad dan ook de perfecte thuishaven voor creatieve en modebewuste juweliers.

Gids Katleen Derycke neemt je mee langs 15 hedendaagse juweliers die uitblinken door hun vakmanschap en creativiteit in het modehart van Antwerpen. Zowel gevestigde waarden als opkomend talent tonen hier hun ontwerpen en ambacht.

www.degoudenstraatjes.be 

Deelnemende juweliers :

Gerhild Kirchner, Anne Zellien, Robb.Zilla, Pascale Masselis, Hilde Van Belleghem, Diamanti Per Tutti, Wouters & Hendrix, O! Jewelry, Adelin, Sara Gies, Nico Taeymans, Studio Collect, I.Ma.Gi.N, Salima Thakker, Nadine Wijnants

Bevestig je aanwezigheid

Graag horen we of je aanwezig kunt zijn tijdens de persrondleiding. Bevestig je aanwezigheid voor maandag 3 september via suzanne.delange@divaantwerp.be of info@degoudenstraatjes.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

inge.derouck@divaantwerp.be

www.divaantwerp.be