Ontwerpersduo Wouters & Hendrix viert jubileum met expo in museum DIVA

Wonderkamer II: Wouters & Hendrix

13 september 2019 - 16 februari 2020

Het gevierde, Antwerpse juwelenontwerpersduo Wouters & Hendrix maakt op 13 september 2019 hun opwachting als gastcurator van de tweede Wonderkamer in het diamantmuseum DIVA in Antwerpen. Na Axel Vervoordt krijgt het ontwerpersduo carte blanche om te onderzoeken en te verbeelden wat hen verwondert en inspireert. Ze diepen voor de gelegenheid iconische juwelen uit eigen archief op maar laten zich eveneens inspireren door parels uit de DIVA-collectie, hedendaagse kunst en curiosa.

Wonderkamer II: Wouters & Hendrix
Wonderkamer II: Wouters & Hendrix

2019 is een sleuteljaar voor Katrin Wouters en Karen Hendrix: de verwoede verzamelaars vieren het 35-jarig bestaan van hun juwelenlabel. Geen mooiere manier om die verjaardag te vieren dan door drie museumzalen in het DIVA-museum te transformeren tot een curiositeitenkabinet. Verwacht geen traditionele retrospectieve of eenvoudige juxtaposities van ontwerp en inspiratiebron. Wouters & Hendrix confronteren daarentegen hun oeuvre met objecten met dezelfde of net een contrasterende dynamiek. De spanning die zo ontstaat is waar al hun creaties hun kracht aan ontlenen.

Wonderkamer II: Wouters & Hendrix
Wonderkamer II: Wouters & Hendrix

Wouters & Hendrix’ fascinatie voor opmerkelijke verhalen en edele metalen vormen de leidraad van de tentoonstelling. De drie museumzalen krijgen elk een eigen thema: goud, zilver en curiositeiten. Precieuze objecten en alledaagse vondsten krijgen betekenis in persoonlijke composities. De unieke assemblages die zo eigen zijn aan hun werk, zorgen voor een explosie aan vormen en kleuren.

Het ontwerpersduo omschrijft zichzelf als doeners: ideeën materialiseren zich snel aan hun werkbanken en voor grafische en 3D-concepten gaan ze maar al te graag aan de slag met papier en schaar. Een tentoonstelling vormgeven is alsnog een andere denkoefening en idem werkproces dan een collectie creëren. Daarom treden Wouters en Hendrix in dialoog met gevierd scenograaf Bob Verhelst, gekend van zijn werk voor het Modemuseum in Antwerpen. Samen vertalen ze de eigenzinnige en surrealistische Wouters & Hendrix-huisstijl in een verrassende scenografie, waarin trompe l'oeuils, contrasten en uitvergrotingen centraal staan.

Gastcuratoren: Katrin Wouters en Karen Hendrix
Co-curator: Romy Cockx


Praktische info

  • Wanneer: vrijdag 13 september 2019 t.e.m. zondag 16 februari 2020
  • Waar: DIVA, Antwerp Home of Diamonds. Suikerrui 17 - 19, 2000 Antwerpen
  • Openingstijden: maandag tot zondag van 10u - 18u, woensdag gesloten
  • Tickets: standaardtarief € 10 per persoon. Tickets koop je via de webshop.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

[email protected]

www.divaantwerp.be