Nederlands juwelenfestival OBSESSED! komt naar Antwerpen op zaterdag 23 november

Antwerpse juwelensector bundelt krachten tijdens Antwerpse dag OBSESSED!

In november wordt de tweede editie van het OBSESSED! festival georganiseerd door Current Obsession. In heel Nederland staan toonaangevende galeries en culturele instellingen dan in het teken van juwelen. Dit jaar komt OBSESSED! voor de eerste keer naar België. Op zaterdag 23 november vinden er op verschillende locaties in Antwerpen rondleidingen, demonstraties, artist talks en exposities plaats.

OBSESSED! in Antwerpen
Het initiatief voor de Antwerpse dag OBSESSED! komt van de Antwerpse juwelensector waaronder de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers – een label dat ze van de stad Antwerpen ontvangen na een grondige screening - De Gouden Straatjes, Galerie Beyond en het diamantmuseum DIVA. Samen bieden ze een dagprogramma aan voor liefhebbers van hedendaagse juwelen. Het programma omvat een bezoek aan de tentoonstelling ‘Wonderkamer II: Wouters & Hendrix’, een gegidste wandeling door De Gouden Straatjes en de artist talk ‘7 minutes in Heaven’ in Galerie Beyond. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten van de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers zoals een juwelenschatting bij Adin, stylingadvies bij Adelin, een artist talk met Nadine Wijnants of een bezoek aan het atelier van Rembrandt Jordan.

Voor het volledige programma bekijk de website van DIVA of Visit Antwerpen.

Juwelen op een onconventionele manier in de kijker zetten
Current Obsession is een community en een magazine dat zich op een experimentele, onconventionele manier aan het sieraad wijdt. Current Obsession ontwikkelt verschillende internationale projecten en evenementen in samenwerking met bekende merken, culturele instellingen, ontwerpers en kunstenaars. De community werd in 2013 opgericht door Sarah Mesritz en Marina Elenskaya, omdat zij een stem willen geven aan sieradenmakers en willen tonen wat er actueel speelt in het veld. Tijdens het festival OBSESSED! brengen zij het sieraad in al zijn verschijningsvormen. Er zullen zowel historische als hedendaagse ontwerpen en zowel exclusieve als alledaagse sieraden te zien zijn. Want onafhankelijk van prijs, exclusiviteit of artistieke waarde; een sieraad is bijzonder voor degene die het draagt en dat is waar het om draait.

Voor het volledige programma, bekijk de website van OBSESSED!  


Programma zaterdag 23 november

Wonderkamer II: Wouters & Hendrix
Zaterdag 23 november ​ – 10u tot 18u - € 10 toegangsticket* - locatie: DIVA Antwerpen
Dit najaar presenteert DIVA de tentoonstelling ‘Wonderkamer II: Wouters & Hendrix’. Juweelontwerpers Wouters & Hendrix kregen carte blanche om te onderzoeken en te verbeelden wat hen verwondert en inspireert. Een perfecte match voor liefhebbers van hedendaagse juwelen. Meer info.
*bekijk www.divaantwerp.be voor de reductietarieven

Antwerp´s Most Brilliant
Zaterdag 23 november – 10u tot 18u – gratis of € 10 – locatie: centrum Antwerpen
Antwerp’s Most Brilliant is een kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre voor juweliers die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Een onafhankelijk controlebureau toetst de normen van het kwaliteitslabel af. Meer info.

Op zaterdag 23 november organiseren juweliers Adin, Adelin en Nadine Wijnants Jewelry extra activiteiten. Meer info.

 • Styling advies bij Adelin
  Zaterdag 23 november – 10u tot 18u – gratis doorlopend – locatie: Adelin
  Bij Adelin kan je terecht voor antieke juwelen uit de eerste helft van de 20ste eeuw (Art Nouveau- en Art Deco periode). Op 23 november nodigt Adelin je uit om de zorgvuldig uitgekozen collectie antieke juwelen te ontdekken en bieden ze gratis styling advies. ​
  Meer info.
 • Juwelenschatting bij Adin
  Zaterdag 23 november – 11u tot 17u – gratis doorlopend – locatie: Adin Antique Jewellery
  Sinds 1983 ademt dit huis van kennis en handel geschiedenis via zijn authentieke schat aan antieke en vintage juwelen. Gevoed door zijn passie voor antieke sieraden stelt Elkan Wijnberg zijn waarderingsdeskundigheid en schattingskennis ter beschikking om te achterhalen of je eigenaar bent van verborgen pareltjes. Meer info.
 • Obsessed with my growing you – you growing me @Nadine Wijnants Jewelry
  Zaterdag 23 november – 11u tot 18u – € 10 sessie 1,5u – locatie: Nadine Wijnants
  Intens leven, beleven en overleven, op mensenmaat en met een gezonde dosis oldschool koppigheid: dat is de filosofie van het huis Nadine Wijnants. Ontmoet Nadine Wijnants en laat je inspireren door haar persoonlijke aanpak, technieken en flexibiliteit. Reserveer je plaats per e-mail. ​ Meer info.
 • Starflower collectie bij Rembrandt Jordan
  Zaterdag 23 november - 11u tot 18u - gratis doorlopend - locatie: Rembrandt Jordan
  Duik in de wondere wereld van Starflower, een unieke collectie edelstenen en juwelen van juweelontwerper en kunstenaar Rembrandt Jordan. Voor de gelegenheid stelt Rembrandt Jordan zijn atelier open voor bezoek. Meer info.

De Gouden Straatjes
Zaterdag 23 november – 13u tot 14u30 - € 15 - locatie: vertrek vanaf DIVA Antwerpen
Op amper één kilometer afstand vind je 17 verschillende juweliers in het Modehart van Antwerpen. Van opkomend talent tot gevestigde namen: iedere juwelier onderscheidt zich door vakmanschap en creativiteit. De wandeling duurt 1,5 uur. Je eindigt de wandeling bij Galerie Beyond. Meer info.

Galerie Beyond
Zaterdag 23 november - 14u30 tot 18u - € 10 – locatie: Galerie Beyond
Aansluitend kan je een bezoek brengen aan Galerie Beyond. De galerij nodigt artiesten uit om in 7 minuten te vertellen over het juweel dat ze gemaakt hebben. Je gaat één-op-één in gesprek met de artiesten. Inclusief hapje en drankje. Reserveer je plaats per e-mail.

Annemie De Corte in Galerie Beyond
Annemie De Corte in Galerie Beyond

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

[email protected]

www.divaantwerp.be