Eva Olde Monnikhof nieuwe directeur diamantmuseum DIVA

Vanaf 15 juli 2019 wordt Eva Olde Monnikhof (°1979) de nieuwe directeur van DIVA. Ze maakt de overstap als directeur van Atelier van Lieshout en Stichting AVL Mundo te Rotterdam naar het nieuwe diamantmuseum in Antwerpen. Daarvoor werkte ze voor het Stedelijk Museum Amsterdam, waar ze hoofdverantwoordelijke was voor de fondsenwerving uit de zakelijke markt.

Het team van DIVA kijkt uit naar de komst van de nieuwe directeur. Luk Lemmens, voorzitter van De Museumstichting: “DIVA heeft het voorbije jaar een mooi groeiparcours afgelegd, waarbij we onder andere de vaste collectie hebben aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen die het publiek blijven verrassen, zoals de Wonderkamer. Het is dan ook voor DIVA een mooie kans om met Eva Olde Monnikhof in zee te gaan. Zij heeft de voorbije jaren een indrukwekkende expertise opgebouwd in de coördinatie van tentoonstellingen. Met onze inzet op een boeiende publiekswerking willen we ervoor zorgen dat DIVA met een uitroepteken aangekruist staat in het museumlijstje van binnenlandse en internationale bezoekers van Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen.”

Eva Olde Monnikhof heeft een jarenlange ervaring in de creatieve en culturele sector, met functies als clustermanager creatieve industrie AIM/Amsterdam Economic Board en als senior corporate accountmanager bij het Stedelijk Museum van Amsterdam. Sinds 2015 is ze werkzaam als directeur bij Atelier Van Lieshout en Stichting AVL Mundo. In vier jaar tijd heeft ze succesvol een tentoonstellingsbeleid opgezet met jaarlijks twee grote tentoonstellingen, een buitententoonstelling in de beeldentuin en een internationaal residency programma voor jonge kunstenaars. Binnenkort komt hier nog een nieuwe tentoonstellingslocatie bij. De kans om bij DIVA aan de slag te gaan als directeur was er een die ze niet voorbij kon laten gaan.

Eva Olde Monnikhof: “Museum DIVA heeft ongelofelijk veel potentie. Met een unieke collectie, een locatie in het hart van de stad en een deskundig team moet het mogelijk zijn om een tentoonstellingsprogramma te maken van wereldniveau. Antwerpen is dé diamantstad en DIVA moet daar het visitekaartje van zijn. Om dit te realiseren zal er naast de focus op het ambacht en de historie van Antwerpen de aansluiting gezocht worden met andere disciplines zoals mode en kunst.”

Eva Olde Monnikhof heeft een grote liefde voor sieraden en diamanten. Haar passie vindt een uitlaatklep wanneer ze het concept en de samenwerking tussen het Rijksmuseum Amsterdam en Damien Hirst voor ‘For the love of God’, de diamanten schedel, bedenkt en met de zakelijk directeur van het Rijksmuseum Jan-Willem Sieburgh opzet.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

inge.derouck@divaantwerp.be

www.divaantwerp.be