DIVA trakteert tijdens Moederdag in Antwerpen

Op 15 augustus, de feestdag van Maria, viert Antwerpen traditiegetrouw ‘Moederkesdag’. DIVA viert mee en trakteert alle moeders op een gratis bezoek aan het museum. DIVA rolt de rode loper uit en heeft in haar vaste tentoonstelling extra aandacht voor verhalen over moeders. Op 15 augustus is het ook de laatste kans om de tentoonstelling ‘Masterpieces in Miniature: Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert’ te bezoeken. De tentoonstelling reist hierna door naar China.

Gratis entree voor moeders
Alle moeders krijgen op 15 augustus een gratis toegangsticket. Het ticket geeft toegang tot de vaste collectie ‘DIVA, a Brilliant Story’ en de tentoonstelling ‘Masterpieces in Miniature: Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert’. Voorwaarde is dat mama meegenomen wordt door vriend(en) of familie en er één betalend ticket gereserveerd wordt.

Programma

DIVA Deluxe instaprondleiding Moederkesdag
Zondag 15 augustus – 15u to 16u - € 2 bovenop toegangsticket*

Ter gelegenheid van de Antwerpse 'Moederkesdag' heeft de gids extra aandacht voor objecten en verhalen die passen bij het thema 'moeders’. Een van de verhalen gaat over Vlaamse harten, die aan het eind van de 18de en begin 19de-eeuw geschonken werden op moederdag. Iedereen kan deelnemen aan de instaprondleiding. De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands.

Naast de 'Moederkesdag instaprondleiding' biedt DIVA 15 augustus ook een instaprondleiding aan door de tijdelijke tentoonstelling 'Masterpieces in Masterpiece'.

DIVA Deluxe instaprondleiding Masterpieces in Miniature
Zondag 15 augustus – 11u to 12u - € 2 bovenop toegangsticket*

Samen met gids ontdekken bezoekers de meesterwerken uit de Rosalinde en Arthur Gilbertcollectie. Voor het eerst is er een topselectie uit alle deelverzamelingen van de Gilbertcollectie te zien op het Europese continent. Iedereen kan deelnemen aan de instaprondleiding. De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands.


Praktische info: ​

  • Wanneer: zondag 15 augustus 2021
  • Waar: DIVA, Suikerrui 17 – 19, 2000 Antwerpen
  • Openingstijden: 10u00 - 18u00
  • Tickets: standaardtarief € 12 per persoon. Moederdagactievoorwaarde is 1 betalend + 1 gratis.

* De korting is niet geldig voor de DIVA Deluxe instaprondleiding.

Meer informatie over 'Moederkesdag' en tickets op:


Catalogus

Voor degene die nog geen Moederdagcadeau heeft biedt DIVA uitkomst: de nieuwe publicatie met hoogtepunten van de Gilbertcollectie is te koop in het museum. De publicatie is een prachtig geïllustreerde catalogus in klein formaat die de omvang en inhoud van de tentoonstelling vastlegt.

De catalogus kost € 12. ​

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

inge.derouck@divaantwerp.be

www.divaantwerp.be