Dit voorjaar bij DIVA: ambachten herleven en verborgen liefdesverhalen ontsluierd

The Love Tour: Valentijn nocturne met demonstratie metaalsmeden

Op 14 februari organiseert DIVA een exclusieve avondopening in het teken van de liefde. De verborgen liefdesverhalen van enkele topstukken ontdek je tijdens de speciaal voor de avond ontwikkelde rondleiding om 18u30 of 20u30. De rondleiding kost € 2 extra op je toegangsticket.  

Daarbovenop zet de vzw Ijzer en Vuur de binnentuin van DIVA in vuur en vlam. De demonstratie metaalsmeden vindt doorlopend plaats van 18 uur tot 22 uur en is volledig gratis. ​ 

 • Wanneer: 14 februari 2019 - 18u tot 22u (rondleiding om 18u30 of 20u30)
 • Tarieven: volwassenen € 10, ​ - 26 jaar € 7 (optie rondleiding + € 2 op het toegangsticket)
 • Tickets: webshop
 • Tentoonstelling: vaste collectiepresentatie DIVA, a Brilliant Story
 • Demonstratie metaalsmeden: gratis (ook zonder bezoek collectiepresentatie)

Workshop metaalsmeden met Ijzer en Vuur

Op het binnenplein van DIVA biedt de vzw Ijzer & Vuur twee weekenden (9 en 10 februari en 16 en 17 februari) metaalsmeden aan. Michel Mouton leidt de workshops smeden sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met passie en geduld. De workshop staat open voor zowel beginners als gevorderden. Om deel te nemen is geen enkele voorkennis vereist. Wie al ervaring heeft, krijgt een aangepast traject. Meer informatie

 • Wanneer: 9, 10, 16 en 17 februari, 9u30 tot 16u30
 • Tarieven: vanaf € 80 per dag
 • Inschrijven: webshop 

Creatieve workshop: De wonderen van zilverklei

Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Neem deel aan de creatieve knutselworkshop bij DIVA! Tijdens de workshop maak je een juweel met zilverklei. We bakken jouw creatie in de oven en op het einde van de dag neem je je zilveren juweel mee naar huis! Om deel te nemen is geen enkele voorkennis vereist.

 • Wanneer: 10, 12, 13, 17 en 19 april
 • Tarieven: € 48 per dag
 • Inschrijven: webshop
Workshop zilverklei (c) DIVA
Workshop zilverklei (c) DIVA

Erfgoeddag bij DIVA: Wonderlijk gemaakt!

Grijp de allerlaatste kans om tijdens Erfgoeddag gratis de expo ‘Wonderkamer I: Axel Vervoordt’ te ontdekken. Na Erfgoeddag sluit deze expo definitief de deuren. Of bezoek de vaste opstelling ‘DIVA, a Brilliant Story’

In het DIVA Atelier demonstreren kunstenaars zoals Peter Vermandere, wiens werk bij DIVA wordt getoond, de kneepjes van hun ambacht. Het DIVA Atelier bereik je via de binnentuin van DIVA.

DIVA Leeszaal: Handig handboek of onwijs ontwerp?
Onder het motto 'Hoe maakt u het?' zet het bibliotheekteam oude handboeken boordevol vakmanschap uit de ‘Bijzonder Collecties’ in de kijker. Onze boekendokter toont hoe je met kleine ingrepen de levensduur van kostbare werken verlengt. Daarenboven wijden de specialisten van IPARC je aan de hand van recent verworven ontwerptekeningen in de kunst van papierrestauratie – en conservatie in.

 • Wanneer: 28 april 2019 - 10u tot 18u
 • Tarieven: gratis
 • Tentoonstelling: DIVA, a Brilliant Story en Wonderkamer I: Axel Vervoordt
 • Atelier en leeszaal doorlopend te bezoeken
Boeken EHBO (c) DIVA
Boeken EHBO (c) DIVA

Vast aanbod

Tijdelijk aanbod

Praktisch

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

[email protected]

www.divaantwerp.be