Diamantmuseum DIVA viert verjaardag met traktatie op diamanten

Feestprogramma op zaterdag 4 mei

Exact één jaar geleden opende diamantmuseum DIVA haar deuren voor het grote publiek in Antwerpen. Ruim 5.000 mensen bezochten DIVA tijdens het 57-uur durende openingsfeest op 4, 5 en 6 mei. Op zaterdag 4 mei viert DIVA haar eerste verjaardag met workshops diamantslijpen en juweelontwerp, stadswandelingen in De Gouden Straatjes én trakteert DIVA met vijf diamanten.

“DIVA verovert steeds meer harten. We kijken tevreden terug naar onze eerste Wonderkamer, een samenwerking met topinterieurarchitect Axel Vervoordt. Ook de vaste collectie groeit dankzij schenkingen van weldoeners die samen met onze partners en sponsors geloven in de rol van DIVA als toonaangevend landelijk diamant- en zilvermuseum”, geeft Luk Lemmens aan, voorzitter van de Museumstichting. “Deze landelijke rol reflecteert zich ook in het bezoekersaantal. Het voorbije jaar kreeg DIVA 88.000 bezoekers in het museum. Uiteraard rusten we niet op onze lauweren. Op 13 september opent de tweede Wonderkamer met de vermaarde juwelenontwerpers Wouters & Hendrix. Maar eerst vieren we feest. Ik nodig iedereen uit om onze verjaardag op zaterdag 4 mei mee te vieren."

Samen met het Antwerpse juwelierscollectief ‘De Gouden Straatjes’ en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, stelt DIVA een feestelijk programma voor. Want ook de juweliers van De Gouden Straatjes blazen hun eerste kaarsje uit én breiden uit. Zeven Juweelontwerpers sluiten zich aan bij het collectief. De Wijngaardstraat in het historisch centrum, altijd al een ‘Gouden Straatje’ met z´n dichte concentratie aan edelsmeden brengt vijf namen mee: Mia & Moi, Hanne Schoofs, Wim Meeussen, Gerda de Vrij en Rembrandt Jordan.


Programma

Bezoek ‘DIVA, a Brilliant Story’ ​
Zaterdag 4 mei ​ – 10u tot 18u - € 10 toegangsticket* - locatie: DIVA Antwerpen
Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Iedere bezoeker met een geldig toegangsticket voor ‘DIVA, a Brilliant Story’ krijgt een partijbriefje met een nep of echte diamant. In de juwelenshop van DIVA wordt het diamantje gecontroleerd.
*bekijk www.divaantwerp.be voor de reductietarieven 

Aan de slag in het Sparklr Atelier
Zaterdag 4 mei – 10u30, 13u en 15u30 - € 7,50 – locatie: DIVA Antwerpen
Wil je meer weten over het vakmanschap en ambacht van juweelontwerp of diamantslijpen? In twee uur tijd volg je drie verschillende workshops (diamantslijpen, gemology en juweelontwerp). Per sessie nemen er maximaal 20 mensen deel. Leeftijd: 18+
Inschrijven via de webshop of op 4 mei aan de balie van DIVA.

 Verken ‘De Gouden Straatjes’ van Antwerpen
Zaterdag 4 mei en zondag 5 mei – 11u of 14u - € 15
Op amper een kilometer afstand vind je 17 verschillende juweliers in het Modehart van Antwerpen. Van opkomend talent tot gevestigde namen: iedere juwelier onderscheidt zich door vakmanschap en creativiteit. Op zaterdag 4 mei sluiten er vijf juweliers van de Wijngaardstraat zich aan bij de Gouden Straatjes.
De gegidste rondleidingen vinden plaats in de Modewijk of in het Historisch centrum. De wandelingen duren +- 1,5 á 2 uur. ​ 

  • 11u: De Gouden Straatjes / Historische wandeling 
  • 11u: De Gouden Straatjes / Modewijk 
  • 14u: De Gouden Straatjes / Historische wandeling ​ 
  • 14u: De Gouden Straatjes / Modewijk ​ 

Inschrijven via de webshop.

Expo: Uitmuntend elegant. Juweelontwerpen van L. Vander Cruycen 
Zaterdag 4 mei ​ – 10u tot 18u - gratis ​ ​
In 2018 kocht DIVA een album met ornamentprenten aan en dankzij de Koning Boudewijnstichting verwierf ze een reeks uitzonderlijke ontwerptekeningen voor juwelen van L. Vander Cruycen. Een selectie van deze aanwinsten wordt hier voor het eerst aan het publiek getoond. Ontdek deze prachtige ontwerptekeningen en prenten van juwelen nog tot 15 juni in de leeszaal.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

[email protected]

www.divaantwerp.be