Conceptstore MOOSE in the CITY richt bibliotheek DIVA in

23.000 publicaties toegankelijk in Scandinavisch interieur

De volledige bibliotheekcollectie van DIVA is opnieuw voor het publiek toegankelijk. In een smaakvol ingerichte leeszaal ontdekt de bezoeker gespecialiseerde magazines, kostbare werken en naslagwerken uit de onderzoeksbibliotheek. Voor de inrichting van het interieur sloot DIVA een sponsorovereenkomst af met de Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY. ​

DIVA’s bibliotheekcollectie telt ongeveer 23.000 publicaties en is één van de belangrijkste gespecialiseerde collecties in België met uniek documentair materiaal.

Luk Lemmens, voorzitter van de Museumstichting: “We vinden het belangrijk dat DIVA niet alleen focust op tentoonstellingen, maar ook een echt kenniscentrum is waar men zich kan documenteren over alle facetten van de edelsmeedkunst, juwelen en diamant. Daarnaast willen we ook een open huis zijn met een lage drempel. Deze keuze vertaalt zich ook in het interieur, dat met zijn sobere lijnen ook een mooi contrast vormt met DIVA’s weelderige tentoonstellingskamers.”

Op enkele jaren tijd slaagde het bibliotheekteam van DIVA erin de bibliotheekcollecties van de voormalige musea voor Zilver en Diamant te integreren, de ca. 1.500 kostbare werken te conserveren, 23.000 werken te verhuizen naar het nieuwe depot en opnieuw publiek toegankelijk te maken. Ook een deel van de bibliotheekcollectie van het Modemuseum is vanwege renovatiewerken in de leeszaal van DIVA te raadplegen tot 2020.

De Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY tekende samen met DIVA de inrichting van de leeszaal uit. Ze koos o.a. voor de populaire String rekken en meubilair van het merk Normann Copenhagen. Door outside-the-box te denken en niet voor een klassieke bibliotheekinrichting te kiezen, mikt DIVA op een breed publiek van zowel onderzoekers, studenten als particulieren met een brede interesse voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant.


PRAKTISCH

De leeszaal is vrij te bezoeken op:

  • donderdag en vrijdag tussen 10:00 -12:00 en 13:00 - 17:00
  • elke 1ste en 3de zaterdag van de maand tussen 10:00 - 13:00 
  • op maandag, dinsdag en tijdens schoolvakanties is het enkel mogelijk om op afspraak de bibliotheek te bezoeken. 

Vragen? Neem dan contact op per mail [email protected] of bel op het nummer +32 (0)3 360 52 40.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

[email protected]

www.divaantwerp.be