Antwerps museum DIVA schenkt 2.000 handschoenen aan ziekenhuis AZ Monica

DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen schenkt 2.000 handschoenen aan het ziekenhuis AZ Monica. Zeker tot en met zondag 5 april ontvangt het museum geen bezoekers als maatregel om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Toch wil het museum ook een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus. Daarom schenkt het museum vandaag 2.000 chirurgische handschoenen uit de voorraad van het conservatie- en restauratielabo van het museum.

Directeur Eva Olde Monnikhof “Omwille van de veiligheid van ons personeel zijn ook de niet-publieke ruimtes, zoals het conservatie- en restauratielabo gesloten. Een van de medewerkers van DIVA attendeerde mij op de voorraad chirurgische handschoenen. Samen met de overkoepelende dienst Antwerpen Helpt organiseerden we het transport met de nodige voorzorgsmaatregelen. Het is een klein gebaar, maar ik hoop dat we de zorgsector letterlijk een handje kunnen helpen met deze schenking.”

Het museum blijft voorlopig tot en met 5 april gesloten voor bezoek. Tot die tijd kunnen bezoekers in de rijke online collectie duiken op de website en wetenschappelijke artikelen over diamant, juwelen en zilver raadplegen. Via de social media kanalen deelt het museum nieuwe aanwinsten, video´s van afgelopen en lopende tentoonstellingen en tips voor activiteiten met kinderen.


Volg DIVA online via:

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gevestigd in de diamanthoofdstad ter wereld: Antwerpen. DIVA vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal, uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. 

Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd aan het publiek. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stapt de bezoeker in een universum van luxe, juwelen en diamant. Op meesterlijke wijze onderhoudt DIVA haar bezoekers en daagt hen bovendien uit de diepere lagen te ontdekken. 

Naast de vaste collectiepresentatie presenteert DIVA een tentoonstellingsprogramma die nauw aansluit op het thema diamant, juwelen en zilver.

Neem contact op met

Suikerrui 17-19 2000 Antwerpen

0032 495 89 33 12

[email protected]

www.divaantwerp.be